Pisk z koła uniemożliwia jazdę - video

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • peetus
    Classic
    • 2010
    • 24

Zamieszczone przez lambert
    CO POWIEDZIEĆ W SALONIE ŻEBY WLALI INNY JAKI ? ?
    Po pierwsze http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39476 :evil:
    Pozatym to nic nie mowisz sie prosic. Kupujesz olej, przy oddaniu auta na przeglad mowisz ze masz swoj, zostawiasz go w bagazniku i tyle. Nic nie moga powiedziec poki olej spelnia odpowiednia norme VW ale od tego jaka to jest juz oddzielny temat. W ksiazce serwisowej wpisza taki olej jak byl wlany.
    Ewentualnie mozna przypilnowac, zeby sie upewnicz czy wlali ten ktory sie przynioslo.
  • don
    Classic
    • 2009
    • 16

octavia ma 14,5 tysiąca i 11 miesiecy na dniach wybierałem się do pierwszej wizyty w serwisie ale gdy wczoraj wjeżdżałem do domu usłyszałem straszny pisk , szczególnie gdy koło kręci sie do przodu, jest tak donośny że uniemożliwia jazde.

Czy mogę na taka usterke wezwac skode assistance co jesli odcholuja auto do aso 50km, i okaze sie ze przyczyna jest błacha np kamyszek midzy klockami?
    Czy jakąś przeszkodą w gwarancji mogą byc nowe felgi 17 dezenta i opony 205/50 dunlopa które zakładałem poza aso?

załanczam video, proszę o pomoc

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Zdejmij koło i usuń kamyczek,który siedzi między blachą osłonową a tarczą.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• slavi
        Rider
        • 2004
        • 422

sam wypadnie podczas jazdy

Komentarz

• Tomek_dx
          Rider
          • 2008
          • 398

Nawet nie trzeba zdejmować koła. Masz alufelgi i miejsce aby włożyć dłoń i lekko odciągnąć tą blaszaną osłonę od tarczy. Delikatne ruchy kołem i kamyk wypadnie.
          Tomek

Komentarz

Pracuję...